Resignation

Det bidde ingen bikini igår. Jag är för plattbröstad för de snygga modellerna helt enkelt. Jag hittade visserligen en snygg som passade men då hade de inga matchande trosor till, hur har de tänkt då?! Jaja, jag köpte en del annat i alla fall. Kakor bland annat... Jag trodde att jag hade de återstående veckorna i Örebro tryggade på sötsaksområdet men nu finns här en gottegris till gullegris som äter ur skåpen mina.

En kaka till?

Jag har just haft en moffarkväll med Sofie - chokladkex, chips och jordnötsringar. Nu mår vi lite illa... (Fan vad jag älskar att ha henne i Örebro, hoppas livet låter oss fortsätta bo i närheten av varandra.)

Imorgon ska vi shoppa! Jag ska anstränga mig för att hitta en bikini, visserligen brukar jag undvika att bada men mirakel kan ju ske. Dessutom måste jag köpa lite kläder till Parisresan. Det låter fel, jag vet, det är väl i Paris jag borde shoppa. Det ska jag också, men om jag inte hittar nåt där måste jag ju ha med mig nåt att ha på mig.

Nu ska jag fortsätta titta på My name is Earl. Jag älskar verkligen den serien, synd bara att den går på sexan så att jag alltid glömmer den.

Bio och annat oplugg

Igår såg jag Pirates of the Caribbean III och jag blev positivt överraskad faktiskt. Jag visste ju att jag skulle gilla den men trodde att den skulle kännas lite lång och rörig, baserat på hur den förra var. Den här hade dock en mer enhetlig story. Dessutom bjöds det på extra mycket Jack Sparrow, bokstavligt talat. Inget negativt med det precis... 

Hela veckan har varit alldeles alldeles myspysig. Detta har dessvärre bieffekten att ingenting produktivt åstadkommits... Äsch är allt jag har att säga. (En uppryckning skulle dock kunna ske redan nu i helgen, min (största) distraktion har nämligen två tentor nästa vecka och eftersom jag peppar honom till att plugga ska jag ju inte vara sämre själv.)

Växjö

Intervjun igår gick okej men det var inte den bästa jag varit på. Shoppa gjorde jag däremot galant! Det är förresten komiskt att man alltid hamnar på H&M till slut. När jag åker iväg till andra städer hittar jag alltid massor med kläder där. Ett par skor köpte jag också. Guldiga. Lite flipflop-typ. Dessvärre kommer jag väl aldrig använda dem, jag kan inte gå i sådana. Men jag fick dem för 200 kr (ord. pris 500 kr). Nice.

Tågresan var trevlig faktiskt, trots att den var lång. Jag lyssnade på Snow Patrol nonstop och drömde mig bort. Det fick väl bli en uppladdning inför bussresan till Frankrike i juni.

Idag ska jag verkligen försöka komma igång med uppsatsarbetet igen. Det har inte blivit minsta smula gjort på länge nu... Men först lunch på skolan.

A little bit of sharing.

SpexSM var sååå roligt och nej, inte tröttnade man efter åtta föreställningar - tvärtom var det beroendeframkallande. Linköping vann - värdiga vinnare (även om Örebro självklart var bättre  ;-) ).

Jag sa förut att jag skulle berätta mer om den distraktion jag utsatts för på sistone. Det har varit en intensiv vecka (är det bara en vecka?!) där varje ledig minut spenderats med en ny trevlig bekantskap (för att uttrycka mig neutralt). Det ska bli spännande att vara med om fortsättningen, hur den än blir. Vi har redan hunnit höra, ett antal gånger, vilket vackert par vi är. Det låter ju bra. Han är det i alla fall vill jag lova...  ;-)

Imorgon blir det drygt sju timmar på tåg, Växjö tur och retur.

Spex!

Jag har inte skrivit nåt på ett tag, jag vet. Jag har varit en smula distraherad denna vecka. Mer om det vid ett annat tillfälle kanske.

Nu ska jag iväg till Spex-SM som hålls här i Örebro. Det är åtta universitet/högskolor som är med och tävlar om titeln Sveriges bästa spex. En timma var har de på sig. Det blir fyra föreställningar idag och fyra imorgon, men jag tror inte det finns någon chans att man tröttnar.  :-)  Hoppas ni får en lika rolig helg som jag!


Bilar och en film

Helgen hemma blev trevlig, trots att The Ark inte fick vad de förtjänade (och då menar jag inte ett kok stryk utan en topplacering). I lördags var det motordag i Igelfors - en trevlig överraskning! Temat var dock i år "hot rod och street race" vilket inte riktigt faller mig i smaken. Den finaste bilen stod istället på besökandeparkeringen, en Citroën SM i snyggt skick.

Nej, det var roligare förrförra året. Då fanns där vackra italienska skönheter samt en del ovanligheter man inte ser på vägarna var dag, till exempel en Ginetta, en Matra Bagheera och en Marcos:

image5


Igår såg jag för övrigt Pans labyrint. Jag hade väldigt höga förväntningar på den filmen, "en mörk saga" har den beskrivits som (det låter ju som något i min smak). För de som inte vet handlar den om en liten flicka i Spanien under inbördeskriget. Hon är/tror sig vara prinsessa i en underjordisk värld och måste klara av vissa umaningar för att få inträda i sitt rike. Samtidigt är hennes vardag, hos styvfadern krigsgeneralen, hård och skrämmande. Jag hade hoppats att sagoinslaget skulle vara större men den var helt klart sevärd. Jag rekommenderar den.

Jobb jobb o jobb!

Ojojoj, då är man kallad till sin fjärde anställningsintervju... Jag börjar gilla det här mönstret måste jag säga! Tyvärr är det denna gång i Växjö. De som läst inläggen lite längre ner förstår kanske att jag har vissa betänkligheter inför att flytta så långt bort. Men jag ska inte få den ångesten nu, jag har ju faktiskt inte blivit erbjuden jobbet. Nu ska jag bara njuta av att jag tydligen är intressant på arbetsmarknaden, väldigt trevligt på alla sätt och vis!

Idag bär det av hem till Finspång. Det blir Melodifestivalen med familjen, mysigt värre. Dessutom har jag en hel massa foton från mammapappas Tysklandsresa att beundra.  :-)

Höstsysselsättning?

Idag har jag pratat mer med upphandlingschefen på kommunen angående praktik i höst. Han var positivt inställd men de har brist på lokaler så jag kanske inte får plats. Han skulle dock kolla upp det lite mer och förhoppningsvis kan det lösa sig på något sätt. Praktiken går i så fall genom skolan, en kurs som heter Verksamhetsförlagda studier, så jag får bidrag från CSN. Gratis arbetskraft skulle jag ju vara -  en win-win-situation! För mig skulle det ju vara jättebra att på så sätt få praktisk erfarenhet av yrket, det är ju den avsaknaden som är min största fiende i jobbsökandet.

En planlös tillvaro

Idag har det blivit officiellt - jag skjuter på uppsatsen till augusti. Min handledare backar upp mig i mitt beslut. På de här två veckorna som är kvar till vårens inlämning skulle jag inte kunna få ihop en uppsats jag kan vara nöjd med. Eftersom jag vill vara nöjd med den, den är ju trots allt avslutningen på fyra års studier, verkar det bättre att ta sommaren på sig.

Självklart uppstår nu vissa motivationsproblem. Helt plötsligt har jag tre och en halv månad på mig. Då kan jag väl lata mig lite nu? Ja inte känns det som att jag kommer få någonting gjort idag i alla fall... Dock skulle det vara skönt att ha den klar, innehållsmässigt om inte annat, innan Frankrikeresan i mitten av juni. Det borde inte vara några problem, eftersom det innebär tre extra veckor att lägga till på min ursprungliga tidsplan, men jag ska inte lova något. Då kanske jag får skämmas sedan. Som tur är är det bara jag själv som drabbas av min enorma lathet.

Hmm. Helt plötsligt har jag alltså inget schemalagt förrän i slutet av augusti! Förutom sommarjobb då, efter midsommar. Är det sommarlov nu eller?!

Idag läste jag förresten den senaste i raden av "Byte-böcker", nr 11 - Explosivt byte (av Janet Evanovich), litteraturens motsvarighet till den godispåse jag samtidigt käkade upp. De gör underverk för humöret och är väldigt svåra att lägga ifrån sig. Det här är inte ett av mina vanliga boktips, det här kan ni faktiskt ta till er. I alla fall de av er som känner er kvinnliga. (Men jag gillar inte att utesluta folk på grund av kön, självklart kan ni killar också läsa dessa böcker. De är fulla av explosioner vill jag lova.)

Hum-hum...

Idag kom jag hem, låste upp dörren och fick dörrhandtaget i handen..! Hyresvärden sa att de skulle ringa en låssmed direkt men det har inte dykt upp någon. Det är visserligen ingen brådska, det är bara att trycka dit handtaget igen så kan jag ta mig ut, men det vet inte de! Tänk om jag satt fast härinne, med endast kranvatten och ett par potatisar att leva på? Eller om det var ett stort hål i dörren där handtaget brukade sitta, och jag och gulldatorn blir kidnappade av tjuvar under natten? Det låter traumatiserande! (Men om jag HADE ett hål i dörren, och jag SKULLE bli kidnappad, ta i trä, nog skramlar ni väl ihop till lösensumman? Jag kan inte tänka mig att de begär så mycket för mig. De j*vlarna.)

Nu kanske det framgår mellan raderna att jag har en smula tråkigt, vad vet jag. Bäst att avsluta här och ta sig för någonting. Hejdå.


Bära pianon...

Idag flyttar Hanna (och Johnny!) till Örebro! Tvärs över vägen dessutom, perfekt! Jag ska verkligen försöka jobba duktigt med uppsatsen på förmiddagen så att jag kan hjälpa till med flytten sedan. Det är en sådan härlig känsla kring flyttar tycker jag, även om det inte är ens egen. Förhoppningsvis innebär ju en flytt någonting positivt, så det är lite spänning och förväntan i luften. Kanske kan jag dessutom få vara med/tränga mig på och tycka till lite om inredningen också...  ;-)

Sedan har det utlovats grillning i trädgården (!) som belöning. Årets första grillning för mig, tänka sig! Jag känner mig en smula efter.

PS.  "In this twilight" är ju ännu bättre än "Me, I'm not", om möjligt! Tyvärr vet jag att det är totalt meningslöst att tipsa er om dessa låtar, de flesta av er i alla fall. Ni tänker inte ens tanken på att kolla upp dem, inte sant?  ;-)  DS.

Håller tummarna...

Intervjun igår kändes toppenbra! De var så väldigt trevliga, samtliga fyra som grillade mig. Jag vill verkligen ha det jobbet. Som vanligt var jag dock den enda kallade utan erfarenhet så jag har inga jättehöga förhoppningar... Men som chefen sa: jag hade inte kallats till intervju om de inte kunnat tänka sig att anställa mig!

Det är också roligt att höra att alla upphandlare trivs med sitt jobb. "Världens roligaste yrke" är det flera som sagt. Jag verkar ha valt rätt, tummen upp för det.

Men återigen hade jag de där känslorna av total ensamhet och otrygghet jag får när jag är i en främmande stad jag kanske måste flytta till. Det är därför jag tvekar inför jobb som ligger bortom tänkbart pendlingsavstånd. Jag överdriver inte obehagskänslorna, jag blev nästan gråtfärdig! Det säger i och för sig inte mycket nuförtiden... Mina tårkanaler öppnades sent omsider denna vinter och sedan dess har jag inte kunnat stänga dem. Det är visserligen skönt att gråta ibland, i alla fall när det som i mitt fall bara verkar bero på någon slags känslorubbning, men att bli tårögd bland folk slipper jag gärna. Men hur kom jag in på detta? Just nu känns ju tårar långt borta.  :-)

PS.  Herregud. Nine Inch Nails - "Me, I'm not". Maken till tät stämning...  DS.


Framtiden...

Imorgon bär det av till Eskilstuna för en anställningsintervju på Landstinget Sörmland. En tjänst som upphandlare såklart. Tydligen får man själv välja vart man vill jobba - i Eskilstuna eller den andra verksamhetsorten Nyköping. Det är inte så fasligt långt borta, något av det. Helst skulle jag dock vilja hitta något i Örebro/Norrköping/Linköping. Frågan är var jag ska dra den geografiska gränsen någonstans. Jag har ju trots allt sysselsättning här i Örebro ett år till om mina planer på praktik går vägen. Jag kanske inte ska vara desperat och ta det första jobbet jag blir erbjuden utan vänta och hoppas att det dyker upp någonting lite närmare? Samtidigt skulle det kännas dumt att tacka nej till ett jobb, de växer ju inte på träd... Man behöver faktiskt inte heller stanna i all evighet på samma ställe, utan kan söka sig tillbaka hitåt när man fått sig lite erfarenhet att sätta upp på CV:n.

Jag märker hur en del av mig hoppas på att inte få något jobb än på ett tag, så att jag kan stanna här ett år till och plugga/praktisera. Jag vill klamra mig fast vid den här underbara fria perioden av livet så länge det går. Jag är rädd för framtiden och det okända. Samtidigt som jag också vill att framtiden ska vara just okänd. Tanken på arbetslivet gör mig deprimerad, slit och släp dag ut och dag in. Till pensioneringen. "I believe I can see the future, 'cause I repeat the same routine" - Trent Reznor. (Det är rätt komiskt att jag vill värja mig mot den textraden samtidigt som jag gillar Radiohead-texten "A quiet life... no alarms and no surprises please". Det hänger väl på humöret antar jag.)

Önska den här bortskämda tjejen lycka till inför imorgon! Såklart att hon blir glad om hon skulle erbjudas tjänsten., lyssna inte på pladdret.

Less is more

Här kommer ett roligt konstverk jag absolut skulle kunna tänka mig att ha på väggen:

image2


Tavlan heter "The big 'N'" och är gjord av Al Held. (Just den här bilden är det jag som gjort, det var svårt att hitta originalet på nätet.)

Valborg var skoj förresten. Trevlig brasa, trevligt folk osv. Arrangörerna av Festivalborg var väl mindre nöjda dock - inte var det trängsel innanför staketen precis.

RSS 2.0