Nepp

Bara en snabbis angående föregående inlägg.

Nepp, idag funkade inte datorns trådlösa igen... Så det var ju inte bortkastade pengar att köpa det där kortet.

I övrigt är jag totalt utmattad efter en totalt utmattande dag.

Äckel päckel

Helgen blev inte så bra som jag tänkt, det blev för många knytnävsslag på min stackars soffa efter ett par äckel- och ilskeattacker. Och så behövdes en del jobb göras, vilket inte heller är så kul en helg.

Idag har jag i alla fall sunkat ner mig riktigt ordentligt, vilket var mitt mål. Bäst passar det inför ett filmmaraton men det får bli en annan gång när jag har tid. Har fått hem en massa filmer som var tänkta att se på bio men aldrig blev av, så det finns underlag för ett maraton i alla fall.

Jag har i alla fall rensat lite bland mina foton och fick då syn på mig iklädd favvotröjan från förra vintern. Den har legat längst bak i en låda sedan dess och blivit bortglömd! Och nu är det snart vår, attans... Men hinner använda den en tvätt i alla fall.

Mitt trådlösa internet slutade ju att fungera som ni läst om. Satt med sladden ikopplad hela veckan och kunde inte ha datorn vid bordet för att den inte räckte dit. Köpte ju ett expresscard igår för 500 spänn, vilket krånglade vid installationen så jag var tvungen att ringa till folk jag inte ville störa för att hitta hjälp. Kom inte i säng på ett tag sen för att datorn bara startade upp sig igen gång på gång innan jag förstod att jag behövde ta ur det där kortet för att den skulle stänga av sig. Och efter allt detta hoppade HP Wireless Assistant nu igång igen... Är det inte komiskt?! Men det kommer väl säkert krångla igen så det är väl bra att ha det där kortet till hands.

Hell yeah...

Idag har jag köpt någonting dyrt (ett nätverkskort så jag kan surfa och lyssna på musik i trådlösa högtalarna igen), någonting billigt (ett favvolinne i en ny färg på rea) och någonting onödigt (en härligt plastig burk i härligt rosarött, i form av ett äpple, på <3 lagerhouse <3).

Dessutom har jag förberett för våffelkväll med hjortronsylt och glass.  =)

Svårt

Jag har efter denna vecka tagit de sista viktiga stegen mot frihet, om än med några korkade bitterljuva sidosteg, och nu ska jag klassificera mina två långvariga beroenden som skitstoevelus maximus respektive non existus. Svårt, men inte ens jag kan längre se att jag har något alternativ.

I helgen kom familjen och diverse annat trevligt folk upp för att se spexets sista föreställning. Det var ju väldigt trevligt men på något sätt hamnade både jobbmobil och jobbpasserkort i föräldrarnas bil hem till Finspång, vilket inte var lika lyckat...

Spexsittning har det ju också varit. Förrätten serverades framåt ett på natten och sedan var efterrätten uppäten och sista punschen urdrucken framåt femtiden. Var hemma och till sängs vid åtta men det blev inte mycket sova så har varit lite avslagen även idag.

****************

Det blir ingen ny dator nu, tack vare kommentaren av välmenande men glädjedödande pappa i förra inlägget. Men det är bra, har ju egentligen inte råd. Jag fick bara lust att skämma bort mig själv lite.

Kanske en chans till shopping

MItt internet krånglade ju förut så jag ominstallerade datorn för att fixa det hela. Ja, sedan var det problemet löst.

Tills idag när jag kom hem från jobbet, startade datorn och upptäckte att HP Wireless lagt av...

Konsulterade en datakunnig vän som kom fram till att detta tydligen är ett vanligt fel hos just min modell, ett fel hos moderkortet. Så nu antar jag att det blir en ny dator för mig! Denna är ju ändå två år gammal så det är kanske ingen idé att försöka fixa den.

Men pengarna... Jag har ju just betalat av det sista på bilen och hade sett fram emot att få se bankkontot växa till sig lite framöver. Men men, runt 10 000 kr för en dator, som man sitter vid typ jämt, är ju inte så mycket om man jämför med förra månadens service av nämnda bil för 5 000. (Förutom den lilla detaljen att 5 000 just försvunnit från kontot då som sagt...)

Nu följer ju också den stora frågan - PC eller Mac???

Geometri

Dagens tankar har rört en metafor med en massa hörn i. Jag sammanfattar:

Trehörningen är såklart en triangel. Triangeln har vassa hörn som man lätt kan göra sig illa på. Jag tycker inte om dem och när denna vecka är till ända är jag inte längre ett hörn i en sådan figur.

Tvåhörningen är ett hjärta. Grejen med hjärtan är att hörnen pekar åt samma håll, och så är de bundna till varandra av runda, mjuka, gosiga former. Det är världens bästa tvåhörning, världens bästa hörning över huvud taget.

Enhörningen är vit, vacker och magisk men sorgsen.


Plastic Fantastic eller Polypropenfestivalen eller Sagan om Lampan-lampans återkomst

Sofie nämnde för nån vecka sedan att jag inte längre har några plastsaker i min inredning, vilket kom som en chock för mig.  Och hon sa det som om det var något positivt! Men det är nu åtgärdat i alla fall. Jag har återinfört min gamla favvo Lampan från IKEA. Ni vet, den där för 29 kr:Jag älskar den helt enkelt, har alltid gjort. Det är väl därför detta blir min tredje. Min första, med orange fot, finns nog i förrådet i nån kartong. Min andra, med ofärgad fot, fick min bror i samband med min förrförrförra flytt. Nu blev det en helvit.

Förutom det har jag äntligen fått upp en klocka i sovrummet. Det åstadkom jag genom att låta pappa borra ett hål i ett  runt fat i ek som mamma inte använde och sedan sätta dit visare. Dessutom har jag nu ben till min tv-bänk, i form av två cykelhållare (!) ställda på högkant. De hade fördelen av att jag inte behövde borra några hål i tv-bänken utan bara ställa den på benen, som står stadigt utan skruvar. Och det blev mycket snyggare än det låter.  =)

Så nu finns det väl ingenting kvar att göra inredningsmässigt... Så trist och tråkigt... Om jag inte ska hitta ett annat soffbord, för mitt nuvarande spricker i färgen. Eller börja om från början igen, men det låter lite väl dyrt.  ;-)

I övrigt har jag hunnit se två föreställningar av Faraos Förbannelse eller Låt den rätte åka dit! som nu går på Hjalmar Bergman-teatern! Spexet gör sig på den scenen! Underbart...

Jag ska se det två gånger till nästa helg, hehe. Det blir ju så mycket bättre av att se det flera gånger,  i och med publikens medverkan är ju ingen föreställning den andra lik! Och så drar jag med mig lite olika trevliga människor att umgås med också. Såklart så många som möjligt ska se spexet!

A-som-i-Akrylplast var väldigt fin i sin fluga igår men jag är banne mig fräsig i min jag också, om jag får säga det själv. Apropå ingenting alltså. 

Celeritas made the covers!Positivt

Jag har ominstallerat min dator för att se om min internetuppkoppling skulle sluta strula då. Eftersom det främst är hos mammapappa det strular fick jag ju tillfälle att testa nu i helgen, och det blev bättre! Min dator slår inte längre ut internet när jag kopplar in den i pappas router! Så bra att det löste sig. Dessutom var det väl dags att fräscha upp datorn lite såhär efter två år. Det var kul att sitta och pyssla med den, fixa tillbaka alla program och alla inställningar som jag hade. Men det gick lite för fort... Nu är allt som det brukade igen, förutom ett par program som jag måste vänta på hjälp med att fixa tillbaka, och att jag nu har beslutat mig för att vänja mig vid Firefox som standardwebbläsare istället för skit-Explorer.

****************

Vissa ord går att leva på länge. Vackra ord.

En massa vänner!

Det blev en litet oväntad reunion denna helg!  =)

Jag och Sofie åkte till Finspång för att träffa Sara som skulle fira sin mor och inte kunde komma till Örebro som planerat. Väl i Finspång upptäckte vi att Helena var hemma med lilla Ella och hälsade på. Dessutom, när allihop var på väg till mig för att fira min drygt två månader gamla 25-årsdag, kom Hanna förbi också! Perfekt!

Vi kikade till och med igenom lite gamla kort på oss, till Saras pojkväns förtjusning. (Hon var lika söt då som nu. =) )

Nu har jag just kommit tillbaka till Örebro efter att ha kört igenom snörusket i krypfart. Men jag hade ju för en gångs skull sällskap i bilen, inte bara av Sofie utan av en annan vän som också hade varit i Finspång och hälsat på.

Kul att ha fått möjligheten att catcha upp med alla!

Fredag!

Idag har jag fått mig en extremt användbar kurs i Excel. Och lite huvudvärk på kuppen, men det var det värt.  =)

Tack till en underbar kollega för det, men ändå...

...TGIF!!!

Imorgon ska jag träffa barndomsvännen/systern Sara! Sofie och jag och Sara, världens bästa kombination! Nej, den saknar ju Martinsson, men det får bli en annan gång... (Du måste komma snart, Martinsson! Tänk dig en solig vårhelg i Örebro, med de två nyblivna mammorna också, alla samlade igen...)

Ett inlägg med asterisker

Nåt är vajsing med mig. Kände mig helt slut i axel- och armmusklerna i söndags, i måndags gick det över i träningsvärk i ena skulderbladet, i tisdags var det värre än träningsvärk och igår spred det sig ner i ryggen. Jag kan inte påminna mig att jag gjort något särskilt. Är det nån slags muskelinflammation?

Jag får ta det lugnt helt enkelt, och inte träna så hårt på ett tag...  ;-)  Sitter med värmedyna nu.

Annars är det rätt bra, faktiskt.

Har för tillfället full kontroll och överblick på min fritid vilket jag märker att jag trivs med, då kan jag planera allt som min hjärna kan tänkas vilja planera. Det är nog samma grej som att jag trivs med att ha en ordnad och planerad miljö omkring mig, med var sak på sin plats. (Jag har ju till och med noll ikoner på skrivbordet på datorn, vilket kanske säger en del.) Så lite röra som möjligt i tillvaron, bort med störande moment och onödigheter som bara stjäl fokus. Allt sånt där stressar mig, även om det inte märks så mycket förrän stressen försvinner.

****************

Dagens datum ligger mig kallt om hjärtat men jag inte har någon glass hemma att fira med. Jag struntar i det där och käkar lite chips. Jag har förstört min nyttiga mat på sistone med att äta en massa skräp mellan måltiderna. Det går i perioder, det där.

****************

I vissa tävlingar är priset fantastiskt åtråvärt. I vissa tävlingar är äran viktigare än själva priset. I vissa tävlingar är det viktigare att inte låta motståndaren vinna än att faktiskt själv vara den som vinner.

****************

Skönt att komma hem... och inte behöva tänka på nånting. Slappna av, slappa. Äta chips.

Sökes: skrattvilliga örebroare

Finnes: ett Örebrospex!

Premiären för Faraos förbannelse är fredagen den 13:e på Hjalmar Bergman-teatern.

Hitta ett datum som passar och köp sedan biljetterna på ticnet.se:

13/3 kl 18.30
14/3 kl 13.00
14/3 kl 17.30

20/3 kl 18.30
21/3 kl 13.00
21/3 kl 17.30

Ha så skoj!

En sak till

När jag gick ut nyss var det nåt som luktade riktigt äckligt och det visade sig att någon har spytt precis utanför min ytterdörr! Nice!

Och någon hade visst inte tuggat sina pommes ordentligt...

Hoppas att städfiman kommer på måndagar. Eller att "någon" får lite dåligt samvete om denne går nerför trappen idag.

Själv tog jag ett skutt.

Helg!

Hann aldrig i veckan så igår blev det en sväng runt bokreorna. Det är lite mysigt, vore trist om årets blir den sista...

Förutom böcker blev det en hel del annat köpt, vilket verkligen inte var planerat... Bl a en till kudde till soffan. Åhlens har väldigt många snygga kuddar som jag vill ha men ingen som passar till resten av lägenheten, men igår hittade jag ett kuddfodral på Village som blev perfa. Med näckrosor och grodor på.  =)

Framåt kvällningen blev det kinarestaurang och bio. Män som hatar kvinnor. Det finns massor filmer jag vill se på bio just nu men det var inte en av dem. Jag blev nedröstad. Men den visade sig vara bra trots allt! Dock fruktansvärt obehaglig, jag mådde illa inombords och kände mig nästan lite mindre värd som människa. Det är så hemskt att veta att kvinnor faktiskt utnyttjas på liknande sätt varje dag. Det är nog en bra första dejten-film - killen man har sällskap med verkar som ett kap bara genom att sitta där och se  normal och jämställd ut.

Vill också passa på att tacka för den spark i baken jag fick för ett tag sedan, även om det ömmar. Vissa saker klarar jag helt enkelt inte av utan hjälp. Det funkar mycket bättre nu.

Idag ska det göras pizza är tanken. På hjärnan under tiden: Gryningspatrullen! (Tuuuuuut!)

RSS 2.0