Modeblogg?

Det var en riktigt trevlig dag igår trots krasslighet. Det blev oplanerad shopping i Norrköping och jag köpte faktiskt en del! Bland annat en klänning (jag som nästan gett upp, jag brukar ju aldrig ha klänning och hade inte riktigt kommit fram till vilken stil som skulle passa mig) och ett par vardagsfestliga skor (vardags för att de är platta, festliga för att de är blanksvart-guldiga, perfekta till klänningen). Trevligt var också att min bror bjöd på lyxig lunch!

Framåt middagstid kom tjocka släkten som man inte sett på ett bra tag, synd bara att förkylningströttheten slog till. Jag är som en hel karl när jag är sjuk - ynklig. ;-) Hoppas det blir bättre till Festivalborg.

Dagens bonus: jag får åka med Magnus tillbaka till Örebro och slipper bussa! Jag har haft en hel del sådan tur denna termin, mycket bra.

Blir det tårta månne?

Idag sticker jag hem till Finspång. Imorgon är det nämligen släktkalas. Min bror fyller 21 den 3 maj, men då är ingen hemma. Mammapappa ska ner till min kusin i München och därifrån vidare ner till Italien, där de ska avnjuta vacker natur (och vin). Jag ska ut på resa jag också. Till Eskilstuna... Där väntar en anställningsintervju hos landstinget Sörmland.

Min lillebror blir 21! Han har jobb, bil, stadigt sällskap och letar för närvarande lägenhet. Jag vet inte om jag gillar det. De växer upp så fort...  ;-) 

Jag diskuterade det här med syskonkärlek med en bekant en gång. Han konstaterade att han skulle hoppa framför ett tåg för sin lillebror. Det är precis så jag känner. Tyvärr frågade jag inte om han skulle göra detsamma för sin storebror men det ligger ju i hans formulering att han inte skulle det, inte med samma självklarhet i alla fall. Kärleken blir så mycket mer påtaglig när den har beskyddande inslag, inte sant? Vilket leder till frågan: vågar man skaffa barn?

Michael - jag ber om ursäkt för det här inlägget.

ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ

Wild boys-gänget har fyllt i den, och även om jag inte platsar där stjäl jag listan och fyller i den jag med.

A is for age: 23.
B is for booze of choice: Nån god drink.
C is for career: Upphandlare är man. Snart i alla fall. Fingers crossed.
D is for your dad's name: Mats.
E is for essential items to bring to a party: Jag går väl aldrig på fester?
F is for favourite song at the moment: Radiohead - Planet Telex sitter stadigt för tillfället.
G is for favourite game: Spelar inte spel. Men jag är gärna poker dealer (om än en usel sådan).
H is for home town: Finspång.
I is for instruments you play: Inget...
J is for jam or jelly you like: Varm hjortonsylt till vaniljglass! Och jorgubbsmarmelad är gott (eftersom jag inte tål det...).
K is for kids: Vet inte riktigt. Antagligen. Inget grupptryck är så starkt som det svenssonska.
L is for living arrangements: Studentetta.
M is for mother's name: Christina.
N is for name of your crush: Inge heter han. Han är gift med Inga men jag gillar honom ändå. *pappahumor*

O is for overnight hospital stays: Jag har varit rätt frisk jag.
P is for phobias: Mjölkvått papper. *ryser*
Q is for quotes you like: "The truth may be out there, but the lies are inside your head." - Terry Pratchett.  
R is for relationship that lasted the longest: Ett par månader. Och det är faktiskt imponerande, det kan de som känner mig väl intyga.
S is for sartorial style: Rätt vanlig jeanstjej tror jag. Jag tänkte skriva "inget gulligt" innan jag kom att tänka på min rosa kofta och så diverse regnbågar.
T is for time you wake up: 06.30-09.00.
U is for underwear: Ofin fråga, jag kan ju inte svara boxers som alla andra. Helst inte vitt. Inget puttinuttigt.
V is for vegetables you love: Alla.
W is for weekend plans: Ska till Finspång och fira brodern som blir 21 nästa vecka.
X is for x-rays you've had: Bara tänderna.

Y is for yummy food you make: Citroncouscousröran med kyckling brukar bli god.
Z is for zodiac sign: Stenbocken.


Det här var väl spenderad tid tycker jag. Det finns inget som går upp emot att sitta framför datorn och skriva lite, eller hur klassisar?  ;-)

Jag säger inte att jag är stolt.

Sovmorgon idag. Läste Auto Motor & Sport som kom med posten. Åt rester. Sedan fika i skolan (tyvärr utan den goda körsbärspajen...) Hade trevligt så det blev kvällsmat i skolan också. Nu slö tv-kväll.

Inget plugg, ingen matlagning. En underbar dag.

En gång i tiden höll jag i pengarna...

Nu har jag beställt skivor (nya Nine Inch Nails bland annat!) från cdon för 650 spänn. I juni ska jag till Frankrike en vecka. I mars köpte jag en laptop med diverse tillbehör. Jag har rensat ur min garderob för att kunna köpa en massa nya kläder utan dåligt samvete. Dessutom har jag bett om att få jobba så lite som möjligt i sommar. Jag känner inte igen mig själv längre!

Jag tröstar mig med att jag minsann fick några gratispennor på juristmässan förra veckan. Jag köpte inte det där sexpacket arracbollar för 13,90 igår trots att jag var sugen. Och jag tänder ju faktiskt bara lamporna när jag har gäster. Än finns det hopp för snåljåpen i mig...

Älska eller hata, antar jag

Luke Chueh är härmed mitt tips till de som tror sig kunna uppskatta gullig, smått makaber konst med starka inslag av svart humor. Min favorit är "Inspiration (bright ideas from the hole in my soul)".

Nu ska jag äta lite innan det blir Gudfadern II med maffiagrabbarna. Ettan klarades av förra veckan, ett antal år för sent har jag förstått...

I miss you

Ikväll är det sista deltävlingen i världscupfinalen i Las Vegas. Jag talar om hästhoppning såklart. Tyvärr har lite av magin med sporten försvunnit sedan Baloubet du Rouet pensionerades. Sexigare häst finns inte...  Jag skryter med att jag minsann älskat honom ("världens bästa hopphäst genom tiderna" - Hans Parmler)  sedan hans första tävling i de högre klasserna.

Jaja, han avlutade sin karriär med ett OS-guld i alla fall!

Mitt tips blir att Meredith Michaels-Beerbaum tar hem det hela ikväll, på sin superelastiska Shutterfly:

image1

Elak tunga

Jag har en väldigt kort tunga. Eller tungan kanske är normal men i alla fall är tungsträngen (eller vad man ska kalla den) väldigt kort. Jag räcker aldrig ut tungan åt någon, det blir bara pinsamt. Och om jag gör det, eller gör någon annan avancerad tungrörelse (tyst Sofie!), har den där strängen en tendens att "låsa" sig. Det känns som att tungan fastnar i ett läge och det gör alltid ont att "rycka tillbaka" den på plats.

Varför berättar jag det här? Därför att de senaste dagarna har den där strängen känts svullen och irriterad, och jag kan knappt äta utan att den låser sig. Sedan gör det SVINont att ta sig ur det låsta läget. Jag nästan hör hur det knycker till när det släpper och sedan dunkar undersidan av tungan i flera minuter.

Jag har ALDRIG hört om någon annan som har det såhär...

En engångsföreteelse (?)

Eftersom de flesta av mina vänner brukar spendera rätt lite tid framför datorn har jag en känsla av att denna blogg inte kommer bli så välbesökt. Jag inser att jag inte ska skrämma bort de som trots allt tar sig en titt med en massa uppsatsprat - till och med (eller framförallt) jag förstår att överprövning av upphandlingsbeslut aldrig kan välta några kiosker... Därför tänkte jag klara av allt sådant på en gång nu. Ett ord räcker. BLÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!!! 

Tack. Det var skönt att få det ur sig.

Bloggstarten.

Hejsan hejsan! Nu har även jag gett bloggandet en chans. Hoppas jag därmed lyckats chocka en del! 

Min tanke var att eftersom jag spenderar hela våren framför datorn (pga den mycket älskvärda D-uppsatsen) kan jag ju försöka använda den som länk till alla er lyckliga soldyrkare där ute. Jag hoppas att mina kära, älskade vänner på detta sätt känner sig lite närmare mig trots det fysiska avståndet mellan oss, utspridda i Sverige som vi är. Blogga ni också! Självklart är alla vänner och bekanta i Örebro också välkomna att läsa. Er ser jag ju inte heller till så mycket, inlåst som jag är. Dessutom är det ju sommarlov (och Finspång) snart!

Kram på er allihop!

/Malin

RSS 2.0