Swift, Corsa, Colt, Fabia, Leon, C3, Fiesta, Justy osv.

Nu ska jag allt ta och lugna ner mig en liten smula. Det här funkar inte. Om och när jag får ett jobb kan jag fundera på att köpa bil, inte nu. Det kommer bara leda till besvikelser.

Provkörde Aygo igår. Pratade med en säljare. Kom fram till att ekonomin inte blir lidande av att köpa nytt. Garantier, försäkringar, miljörabatter och sexigheter. Ohändig som man är. Detta ledde till en lördag utan dess like, med inget annat än bilar hit och siffror dit. Ni känner ju mig.

Så nu taggar jag ner. Att internetshoppa efter en extern hårddisk är också roligt.

Nedanstående innebär inte tillåtelse att inkräkta på min personliga sfär. High five.

Jag har blivit så kramig sen jag avskaffade mitt singelskap. Det var jag inte innan, annat än med mamma. Nu har jag vant mig vid det där med fysisk kontakt i vardagen. Lite för mycket. Nyss höll jag på att krama en kollega, helt apropå. Inte för att jag var glad eller tacksam över nåt eller så, utan bara för att det kändes så naturligt att luta sig mot någon som stod bredvid. Eller så var jag bara lat och ville inte stå själv. I vilket fall så får jag passa mig, vi svenskar tycker ju inte om när någon inkräktar på den personliga sfären. Jag vill inte göra bort mig på jobbet. Men mamma och A-som-i-Gosig ska jag fortsätta krama. Och Sofie.

Förresten har jag gått vidare i FM:s rekryteringsprocess. Håll tummarna för mig är ni snälla.

#¤%&*

Jag tyckte inte om att, för några veckor sedan, spilla ut en halv burk chili con carne i garderoben, och jag tyckte inte om att torka upp det från golv, väggar, kartonger, kläder och ett virrvarr sladdar.

Jag tyckte inte om att idag knuffa en blomkruka från fönsterbrädet ner på sängen vidare till golvet. Jag tyckte inte om att plocka upp dekorationsstenarna från under sängen och jag tyckte inte om att försöka rensa bort allt medföljande damm. Jag tyckte inte om jacket krukan gjorde i sängramen.

Jag tyckte inte om att idag tappa en tallrik ner på golvet, och jag tyckte inte om att plocka/dammsuga upp alla skärvorna.

Jag tyckte heller inte om att allt skedde mitt framför ögonen på A-som-i-Perfekt.  Pappa var inte närvarande i alla fall, alltid något.

En ny! En NY!

Idag var jag på anställningsintervju på Försvarsmakten i Arboga. Gick jättebra tyckte jag. Har fått storhetsvansinne och bokat provkörning av en Toyota Aygo, vi har räknat på den och det vore fullt överkomligt faktiskt. Aygo kan man "prenumerera" på för en viss månadskostnad med försäkring och service inräknat. Att pendla med en sån vore billigare än att åka tåg. Så helt underbart.

Självklart är det inte säkert att jag får jobbet, men det är kul att fantisera lite! Att en ny bil faktiskt är en realistisk dröm känns helt verklighetsfrämmande, but I like it!

Jaja :)

Nu har jag också facebook.

Svensson

Ikväll ska jag se nya Svensson Svensson och Babbens show. Lite tv, det var längesen. Trevligt. En sån där perfekt IKEA-chipspåse har jag också.  :-)

Idag har jag rensat i garderoben så att lite av mina kartonger och påsar fick plats. Allt är inte helt i ordning än men nu ser lägenheten i alla fall fin ut, utan en massa skräp ståendes i rummen. Nästa grej som ska fixas är tavlorna som ska upp, sambon får hämta manlighetssymbolen (sin utlånade slagborr) så löser det sig.

Ha det bra.

Planer

Jag är rätt sugen på att köpa mig en Fiat Barchetta som första bil faktiskt. De är urgulliga, driftsäkra, roliga, ovanliga och billiga. En liten glädjespridare. Mm, en sån vill jag ha.

Klockan är nu strax efter nio. Läggdags snart med andra ord. Så ligger det till för tillfället.

Ledig helg

Idag kom mammapappa med bror och Jessica hit och hjälpte mig flytta möbler och böcker och annat smått och gott. Det blev totalt åtta flyttlådor med böcker, trots att jag rensat ut. Det trodde jag faktiskt inte.

Imorgon ska jag städastäda så att min hyresgäst (!) kan flytta in direkt. Skitbra att få hjälp med hyran tills kontraktet går ut!

Förlåt att jag inte hinner/orkar umgås så mycket nu. Jag vill träffa er och ska se till att jag gör det också.  :-)

Allvaret

Hörni, det känns som att jag har valt rätt yrkesinriktning! Det är rätt kul på jobbet. Två upphandlingar har jag nu hand om, från scratch. Dessutom har jag fått i uppdrag att skriva ett par avtal som folket ute i verksamheterna* ska kunna använda sig av vid sina direktupphandlingar. En rättsutredning har jag också hunnit påbörja. Det är för tidigt att säga om jag är ute på för djupt vatten.

Men det är häftigt att för första gången ha ett eget kontor måste jag säga. Intressant var det också att se vem det var som fick tjänsten jag sökte där i våras. Okej då, han förtjänade den.  :-)

The downside: Idag var tåget 40 minuter försenat i Arboga. Jag kom hem klockan sju. Mer än tolv timmar efter att jag åkt hemifrån på morgonen. Annars är det lite trevligt med tåg, någon lektyr och ett par trevliga melodier så är saken kirrad.


*För de som inte vet praktiserar jag på Upphandlingsenheten på Landstinget Sörmland i Eskilstuna denna termin.

En till.

På samma sida som den förra jag postade finns den helt underbara reklamen från Sony, ni vet den där med studsbollarna. Pure livsglädje på nåt sätt. Toppat med ett lika underbart soundtrack.

Från och med imorgon är det jobb som gäller.

Länk.

Här kommer en snygg och fyndig men hemsk världslägesrapportering. Klicka.

RSS 2.0