Helgen som flytt och morgondagens flytt

Helgen blev bra, med perfekt väder. Jag var hinderdomare igår och helt ledig idag, så jag hann se hoppningen plus lite annat spektakel, såsom jack russel-race, hundrasparad och kaninhoppning. Igår kväll, till tonerna av Sten & Stanley, fick jag till och med se A bugga, äntligen.  =)
 
Imorgon är det dags för inflytt. Jag har ju inte ens sett lägenheten än, om man inte räknar en titt på ett betonggolv med några streck på, så jag är en smula nyfiken... Jag börjar med att flytta småsaker aka saker som får plats i min oerhört rymliga "livstilskombi", the heavy stuff får vänta tills på onsdag när mina föräldrar kommer med kärran. Det blir bra att få ett par dagar på sig att känna av och mäta stället innan det blir dags för IKEA-storhandeln.

Hon är så vacker när hon ler


                                *Luke Chueh

Ledighet

Jag har varit i Finspång hela veckan, hemma hos mamma och pappa. Det har varit skööönt att bara slappa och inte tänka jobb över huvud taget. Istället har jag shoppat en massa, både i affär och i huvudet. Jag har suttit med en bok i solen. Jag har ätit sötsaker. Och jag har kramat en liten tvåmånaders Alex.

Imorgon åker jag tillbaka till Örebro, i helgen är det dags för Segersjödagarna där jag återigen ska vara hinderdomare i fälttävlan. I år ska jag nog försöka ta med mig något att placera min ända på, det blir några timmar "ute i fält".


*********************************************

Check out Spex and the city, Örebrospexets blogg.


Livet känns bra

Nu är det semester! På riktigt! Ni känner solen i ansiktet allihopa va? Ha, jag sa ju det! Sommaren är banne mig inte över förrän min semester är över!

Efter en eftermiddag i solen ska jag nu till Ikea och planera lite inför nästnästa veckas storhandel. Imorgon blir det nog en sväng till Segersjö herrgård där förberedelserna inför nästa helgs fälttävlan pågår för fullt.


OS-silver!!

Rolf-Göran Bengtsson och Ninja tar OS-silver och skriver svensk historia! Så jävla bra men samtidigt så deppigt, eftersom kampen stod om guldet. Det var ju så nära!

Problem solved

Hyresvärden ringde igår igen. Tydligen var inte förseningarna så allvarliga som hon trodde i måndags. Så om jag kan leva utan köksluckor och -lådor ett tag så får jag flytta in 1 september!

YES!!!!

Fanfanfanfanfan

Allt är bara skit just nu.

Idag ringde jag min framtida hyresvärd och frågade om lägenheten kommer att vara klar till 1 september. Nej. Jag ska inte räkna med något annat än 1 oktober.

Men för helvete! Jag behövde den lägenheten nu, en fast punkt i tillvaron när både kärleks- och arbetslivet är rörigt. Sofie kommer tillbaka till sin lägenhet (mitt nuvarande hem) på onsdag, då har jag ingenstans att bo på nästan en och en halv månad! Det var droppen liksom, att behöva dras med alla tre problemen på en och samma gång. De är tillräckligt stora stressmoment i mitt liv var och en för sig.

Om det finns någon därute som kan hjälpa mig så hör av er är ni snälla! Ska ni iväg på någonting nån vecka den närmsta framtiden och har en tom lägenhet under tiden så kan ni tjäna en hacka!

Jaja. En dag, och en bekants soffa, i taget. Förhoppningsvis är samtliga mina problem lösta till 1 oktober. Men då har det väl kommit nya...

*suck*      (Vilket i alla fall är bättre än *snyft*, som tidigare idag. Alltid något.)

Portugisiska

Flygbiljetter till Portugal den 18:e september är nu beställda!

Mer om själva resan senare, nu vill jag bara säga ett par ord om språket. Det är en månad kvar men jag har börjat kika lite på fraser, räkneord osv. Jag har läst franska och spanska vilket självklart är till hjälp men ibland blir det bara rörigare av det. Det är väldigt lätt att blanda ihop språken! Problemet med portugisiskan är också att man tänker spanskt uttal, vilket blir lite fel.

Vi ska bo hemma hos ett lite äldre portugisiskt par, vilket gör mig en smula nervös. Hoppas de kan lite engelska!

Jaja, jag ska förbereda mig så mycket jag hinner i alla fall. Jag har redan börjat. =)Eu amo-te, eu quero-te, eu preciso de ti.


Hangin' in there

Jag får ingen semester nästa vecka.

Frivilligt(!).

Alltså, grejen är den att jag har noll planer för min semester, jag vet banne mig inte ens vart jag ska bo. (Sofie kommer nämligen tillbaka till Örebro nästa vecka.) Det gör därför ingenting att skjuta på semestern en vecka, det förstör inget annat för mig än den där sköna känslan av snar ledighet jag haft hela veckan. (Men egentligen blir det ju bättre så här, nu kan jag ha den sköna känslan en vecka till...)

Anledningen är att slutfasen i ett stort projekt dragit ut på tiden och inte kommer bli helt klart tills på fredag. Det blir mycket smidigare för alla (inklusive mig själv) om jag är på kontoret nästa vecka. Då kan jag slappna av sedan.

Som en tröst såg jag på väderleksrapporten att det vädermässigt är ett smartare val att skjuta på semestern lite. Värmen kommer!

Hemligheter i vykortsformatSe postsecret.blogspot.com/.

Frågor & svar

HAR DU LÄTT FÖR ATT BLI TJOCK:

Nej, jag har försökt gå upp i vikt hela sommaren... Men nu har jag faktiskt gått upp ett halvt kilo!

SENASTE PROGRAM DU SÅG PÅ:

Scrubs.

SENASTE FILM:

Be Cool. I liked it.

SENASTE SMS:

Till min bror och grattade honom för att han vunnit över sina stöddiga kompisar i gocart.  =)

VAD VAR DET SENASTE DU SA:

Hm, jag beklagade mig över att någon skickar skräppost från min mailadress.

TILL VEM DÅ: 

Marie.

VAD BEHÖVER DU MEST JUST NU:

Semester.

ÄR DU EN BRA FLICKVÄN:

+  Jag tjatar inte, skriker aldrig och lider inte av PMS.

-  Det händer att jag vill "prata om saker".

VAD HAR DU GJORT IDAG:

Gått upp alldeles för tidigt, bloggat över frukost, cyklat till tåget, åkt tåg, gått till jobbet, satt mig vid mina datorer, bloggat klart.

VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU:

Rösten i mitt huvud.

VAD HAR DU FÖR PLANER TILL HELGEN: 

Inga alls. Kanske blir det gocart, det vet jag inte än.

VILKA ÄR DITT FAVORITPAR SKOR:

Jag har inga som jag riktigt älskar just nu. De snyggaste gör ont och de bekväma ser lite trista eller slitna ut.

ÄR DU ARG OFTA:

Nej, verkligen inte.

FEST ELLER SLACKING:

Slacking. Fast gärna i fina kläder!

GILLAR DU SPORT:

Nej, inte särskilt. Ibland kan det vara lite kul.

VILL DU HA BARN:

Jag tror det. Jag kommer nog ångra mig annars.

BRUKAR FOLK SÄGA ATT DU SER ÄLDRE UT ÄN DU ÄR:

Nej, jag tror inte att jag ser äldre ut än 24.

SENASTE INKÖP:

Rombollar med färgglatt strössel på.

ÄTER DU FRUKOST:

Ja, annars skulle jag nog svimma på vägen till tåget.

DIN STÖRSTA TALANG: 

Attt kunna se saker ur andras synvinklar.

BRUKAR DU BÄDDA SÄNGEN:

Nej. Ibland lägger jag täcket i ordning, det blir ju faktiskt trevligare så. Något överkast äger jag inte.

VAD HAR DU PÅ VÄGGARNA: 

Fråga igen när jag har några väggar att ha saker på.

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN DU UMGICKS MED:

Jag satt på en bänk vid stationen i nån timme med Marie igår.

DITT LÄNGSTA FÖRHÅLLANDE:

Ett år och fem dagar.

Offi-ligan

I helgen bilade vi ner till Lund och hälsade på Martinsson. Hela gänget samlat igen - skoj! Vi umgicks, shoppade (jag hittade äntligen ett halsbandsur), hade pizzapicknick och söp varandra under bordet. Nu tusan ska det inte dröja ett år till nästa gång! Men då är det Martinssons tur att komma uppåt landet, det är ju en bit till Lund trots allt.  (Det var visserligen mysigt att åka bil ner, det kändes väldigt semestrigt. Det var alltid i Skåne familjen semestrade förr om åren, jag har bara för mig att det brukade vara bättre väder då...)

Nu är det jobb en vecka till innan den riktiga semestern kickar in. Skönt att ha den kvar nu när det idag är en deprimerad hög folk som kommit tillbaka efter sina ledigheter. Hehe. Det var ju tanken på detta som tröstade mig då för några veckor sedan när alla andra fick gå utom jag.

Till sist ett stort grattis till D & M samt N & M som passade på att förlova sig 080808!

Augusti-september

Det finns tydligen en chans. Då litar jag på det. Men att inte ha något fokus... nej, här ska inte trappas ner på någonting - jag ska dränka min tillvaro i så mycket rosa skimmer som jag kan uppbåda! Det gäller att ta hand om sin psykiska hälsa på bästa sätt.

Det är faktiskt mycket roligt som händer. Stora roliga saker (som att få träffa mina käraste älsklingsvänner i Lund i helgen, semester om en och en halv vecka, Portugal i höst och då också en ny fräsch lägenhet att inreda) och små roliga saker (som att äta favoritchipsen ikväll, medeltidsmarknad vid jobbet imorgon och att ha hittat ett passande skärp till den nyinköpta skjortan).

Dessutom är det roligt att blogga.

Lev ditt liv Tim Burton-style

"Bara några procent är fortfarande förälskade efter ett år."

Detta läste jag idag.

Är det så illa? Är det så svårt att hålla känslorna vid liv? Jag förstår det om man, när man lärt känna varandra bättre, märker att man inte passade så bra ihop trots allt, men trivs man fortfarande ihop och tycker om varandra förstår jag inte problemet.  Gör det här mina känslor speciella eller lurar jag mig själv att känna mer än jag faktiskt gör?

Det spelar kanske ingen roll. Allt jag vet är att världen ofta är rätt kall, trist och grå, och att vardagen tynger ner. Men för in lite magi i ditt liv och alla känslor förstärks - är du lycklig ger magin dig ett fyrverkeri, är du olycklig ger den i alla fall en bitterljuv dramatisk effekt, icke att förakta. Ett känsloliv i Shakespeare-anda ger krydda åt vardagslunken.

"Man blir inte förälskad i en människa för att denne är sympatisk eller osympatisk eller ens för den människans tusen goda egenskaper. Man blir förälskad i någon som väcker något inom en till liv." Så är det ju. Förälskelse är också det enklaste och mest effektiva sättet att känna magin här i livet men det går faktiskt även utan det, det minns jag. Allt som krävs är fantasi och inlevelse.

Dock kräver starka känslor sin man/kvinna. Det går åt mycket energi (vilket ju inte är politiskt korrekt nuförtiden). De närmsta veckorna ska jag passa på och trappa ner lite och få en del mer realistiska perspektiv.

Sedan är det dags för semester. Då kommer fåglarna att kvittra, färgerna kommer att sprudla och jag kommer att le.

Dessutom kommer det vara väldigt fint väder. Ni ska få se.Spöken

Jag var på spökvandring på slottet igår... Den kusliga stämningen förtogs tråkigt nog en smula av musiken från Slottsparksfestivalen precis utanför (vilket kändes lite fel eftersom vi på slottsturen säkert var fler än de framför scenen). En del överraskningsmoment gjorde dock att man hoppade högt vid ett par tillfällen! Särskilt avslutningen var *ruggigt* bra.

Hm. Tyvärr finns det spöken även utanför slottets väggar. Jag har några egna. Jag hade höga förhoppningar ett tag men några funderingar senare tvivlar jag på att jag kommer att få den hjälp jag behöver för att jaga bort dem, det ser rätt mörkt ut på Kameruns avbytarbänk.

Den som lever får se. Och spökena då, de kanske också får se.Två veckor kvar till semester..!

RSS 2.0