På hjärnan

Såg Henrik Schyffert i direktsändning i ettan i lördags: 90-talet - ett försvarstal. Jag gillar honom. Han spelade upp en liten melodisnutt från hans tid med gruppen Whale, vilket påminde mig om en av deras låtar, Four Big Speakers, som jag hade på ett blandband när det begav sig. Och nu har man ju Spotify där man hittar det mesta!  Det visade sig faktiskt att jag fortfarande gillar den låten. 

Nu är det dags att bege sig till Coco Thai för lite mat tillsammans med typ 13 pers. Vi får väl ta två bord...  =)

Grönt är skönt och gult är inte fult!

Satt på en bänk utanför universitetet idag, under en massa rosa-lila blomstrande små träd, kikandes upp på den blå himlen som skymtade mellan bladen. Ville sitta där i evighet och fly från vardagens alla bekymmer. 

Mycket blomstrande träd är det i min blogg nu. Men blomstrande träd, regnbågar och fjärilar är det som allra lättast väcker lite sagostämning till liv, och jag älskar sånt.  =) 

Åh, bort med min (välförtjänta) ångest och in med lite kvällssol! 

En ovardagstorsdag, om ni kan läsa ut det ordet

Efter trevligt umgänge igår så tog jag sovmorgon helgdagen till ära. Eftersom det var så fint väder bestämde jag mig för att ta tillfället i akt och bege mig ut till Oset för en joggingtur. Underbart! Hamnade på småstigar bland blomstrande träd och sjungande fåglar, det var nästan sagostämning på det hela. Där kan ni helt klart hitta mig i sommar, på en filt läsandes en bok. Sväng bara in på den obefolkade grusvägen bort från vattnet, gå tills du passerat det vita och det rosa trädet som regnar blomblad över dig, och sväng sedan, efter krönet, till höger in på den lilla stigen som försvinner in bland buskarna. Därinne, bakom några vindlande krökar, ligger jag.  =)

Jag fastnade där ett tag innan jag sprang vidare för att bli lite småstångad av en ko. Tydligen befarade hon att jag skulle attackera hennes kalv, vilket jag självklart inte hade en tanke på så söt som den var! 

Väl hemma igen tog jag tag i strykhögen. Under tiden hann jag förlora den där underbara känslan solen och sommardofterna gav mig och är nu lite mer nedstämd. Det går inte alltid så bra att kväva vissa tankar, hur dumma de än är. Men Fever Rays Coconut på repeat i högtalarna funkar! 

Senare under dagen blir det förhoppningsvis lite grillning, om vädret håller i sig. 

Har hittat en ny frågelista!

1. Hur ofta tvättar du duschdraperiet? 
Hmm, det har jag aldrig gjort... Har i och för sig flyttat med någorlunda jämna mellanrum. Men nu har jag ett helvitt så det kommer nog att tvättas nån gång. 

2. Håller du med om att morgonrocken är ett av de mest nödvändiga plaggen? 
Jag använder min enbart när jag duschat, istället för handduk. Och det är absolut lite trevligare, men långt ifrån nödvändigt. 
  
3. Vilken är ditt favoritöl? 
Har inget. Dricker inte öl. 

4. Är du rädd för möss? 
Nej. Men det kanske inte skulle vara så roligt att ha dem boende hos sig. Om det inte är så att jag köpt dem i en djuraffär. 

5. Vilken hårfärg/ögonfärg skulle du vilja ha om du fick välja? 
Jag kan lika gärna vara en blåögd blondin som något annat. Trots att man låter både naiv och blåst. 

6. Känner du NÅGON som tycker om brysselkål? 
JAG tycker om brysselkål. Vaddå, är jag konstig då eller?? 

7. Brukar du sova middag? 
Nej. Men om någon annan ska göra det hänger jag på bara för att det är mysigt. Särskilt om det är någon man kan krama lite samtidigt. 

8. Har du glasögon? 
Nej. Men jag har faktiskt kommit på tanken att skaffa mig det bara för att se lite äldre och mer seriös ut på leverantörsmöten. 

9. Har du körkort? 
Ja, det har jag haft i över sju år. SJU år! Är man vuxen då? 

10. Äter du nyttig mat? 
Jag tycker om att äta nyttig mat men är dålig på att laga den. Snabbnudlar är tydligen inte så nyttigt...  =( 

11. Har du några syskon? 
Ja, en lillebror. Typ en av världens bästa killar. 

12. Kan du vifta på öronen? 
Nej. Kan folk verkligen göra det? Man kan visserligen förflytta dem lite i höjdled men vifta är väl att ta i? 

13. När handlade du en BH sist? 
Det var nog ett år sedan. Drygt. 

14. Kaffe eller te? 
Kaffe. Men inte mycket av den varan heller. I så fall en liten skvätt i en kopp mjölk. 

15. Vilken sport tittar du helst på på TV? 
Hästhoppning är skoj. De är så fina, hästarna, och så känner jag till alla namnen i eliten vilket gör det mycket mer engagerande. 

16. Har du någonsin haft en lila väska? 
Inte vad jag kan minnas, nej. 

17. Har du snickrat något nån gång? 
Jag kommer banne mig inte ihåg nåt från slöjden. Jag vet att jag och Sara gjorde en ful tomte av lite olika träbitar, och jag kommer ihåg ett par svarvade ljusstakar. Och en sån där liten bordsflaggstång. Men en hel del IKEA-möbler har jag monterat, räknas det? 

18. Kokar du egen sylt? 
Nej. Tanken har aldrig slagit mig. 

19. Brukar du ha målade naglar? 
Nej. Jag kanske har målat naglarna två gånger i hela mitt liv. Sen är det ju inte snyggt att framhäva korta sönderpillade naglar heller. 

20. Staden eller skogen en ledig dag? 
Det blir ju oftare staden, i alla fall nu när jag bor därinne. Det finns mer att göra där och ofta har man specifika grejer man vill uträtta också. Men egentligen är det väldigt lite som slår en skogspromenad. 

Innermost Mantle Dome Clock

Jag vill ha den vita.  =)


Mitt i veckan

Det har blivit ett par långa dagar på jobbet nu. Bäst att passa på att jobba undan när man finner sig själv in possession of lite energi! 

Sen sist har jag annars - i kronologisk ordning - köpt och använt en trevlig bärbar grill, äntligen sett den braiga filmen Burn After Reading, reflekterat över en tandborste, tänkt på dumma saker jag sagt, sett en bil halvvägs ner i vallgraven vid slottet och kommit in i en en-snickers-om-dagen-rutin.

Nu blir det nudlar direkt ur kastrullen, framför en Vänner-repris. Det är grejer det! 

Shadow Chair

Det här har varit en bra dag! Flyt med arbetsuppgifterna, ett långvarigt arbetsmiljöproblem löst, inget regn när jag skulle cykla hem, ett par nya plagg i garderoben och sista vänner-avsnittet på tv! 

Dessutom fick jag se dessa snygga stolar på hemfeber:
De kallas Shadow Chair. Of course. 

Helgen i korthet

Hemma igen efter att ha firat lillebrors födelsedag samt J:s 20-årsdag. Kul att träffa släkten, det var ett tag sen sist. 

På kvällen åkte vi in en sväng till sommarens första bilträff i Norrköping. Rejält fullt var det! Alla var sugna på att visa upp sina klenoder som stått inlåsta hela vintern. Till och med min bil var nytvättad kvällen till ära.  =)  

Idag blev det en tur med broderns katter i koppel innan hemfärden. Bäst att passa på att njuta av solen innan vädret slår om! 

Snart väntar den första normala arbetsveckan på länge. Vad lyxigt man haft det. 

Då har vi firat in våren!

Det blev ett jättemysigt valborgsfirande igår med grillning i solen och så småningom Wii inomhus. Någon brasa besökte vi dock aldrig... Skit samma, att jag fick beskåda en eldslukare (heter de så även när de sprutar på elden?) kvällen innan väger ju upp.  =) 

Det är lite konstigt det där med att det efter ett tag ofta slutar med att alla tjejer samlas i köket där det finns ro att prata och alla killar i tv-soffan där de skriker och brölar framför en omgång Wii Sports tennis. Är detta en medfödd eller inlärd skillnad mellan könen? 

Med tanke på den ettåring av kvinnligt kön som deltog i gänget igår så gissar jag på det senare, för hon pratade inte lika mycket som hon headbangade till In Flames.  ;-) 

Eftersom jag firade en årsdag igår vandrade tankarna tillbaka till föregående år och hur mitt liv sett ut vid olika tillfällen. I och med att det även är Valborg är det möjligt att minnas vad jag gjort den dagen även längre tillbaka i tiden. Då går det bra att jämföra mig själv idag med hur jag var det och det året, se hur jag utvecklats och få lite perspektiv på dagens Malin. Vad som märks när man steg för steg bläddrar bakåt i minnesbanken är att man man hinner med väldigt mycket på ett år. Det får en att undra hur man kommer att vara om ytterligare ett, tio eller femtio år... Ganska spännande egentligen, eller hur? 

RSS 2.0