Tjugondag Knut och andra festligheter

Det blev en väldigt trevlig lördagkväll till slut. Jag var inbjuden till ett gäng spexare, underbara människor hela högen! Jag brukar inte kunna känna mig så avslappnad i ett sällskap jag inte känner så väl ännu men det går inte att känna sig uptight eller på sin vakt med dem. (Jag träffar dem nästa lördag igen, på Örebrospexets provföreställning och provfest, men det är en egen historia i sig...)

I övrigt så har granen till slut massakrerats inför en tur till tippen. Jag har (med visst nöje) avbarrat den när jag ändå suttit framför tv:n. Detta görs genom att ta tag i spetsen på en gren, vrida den i 90 grader och sedan släppa. Är granen mogen (dvs död) trillar alla barr av med en gång på ett rätt tillfredsställande sätt. När jag var klar med denna syssla tog A fram sågen och släppte lös lite aggressioner (eller samlade på sig fler, de är ju riviga de där grenarna). Ännu återstår ju dock den där turen till tippen... Och den enorma barrhögen förstås.

Efter en ordentlig sovmorgon...

Helg igen efter en bra men utmattande arbetsvecka.

Har just ätit några rostmackor med nyponmarmelad på. Det var gott (men inte riktigt i klass med ingefärsmarmeladen som var det förra vågade köpet)! Nu ska jag ta mig ut på stan en liten sväng och se om det går att göra mig av med en del av de alldeles för skrymmande presentkorten som fyller upp min plånbok.  =)

Bilen ska tvättas också. (Men det har jag sagt förr...)
 
Sen märks vad som händer ikväll.
 
Igår kväll blev det lite öl på stan. (Nåt sötsliskigare för mig såklart...) Där stötte jag på lillkusin Toffe, vilket var evigheter sen sist. (Han är inte så liten i och för sig, vi är ju lika gamla.) Trevligt att ha lite släkt i Örebro!

Ett filmtips

Det blev som befarat ingen bio i helgen men igår blev det i alla fall hemmafilmkväll med the Bucket List!

Den var jättebra, trots att jag har haft skyhöga förväntningar efter att ha velat se den sen i våras. En film att inspireras av helt klart.

Den handlar om Jack Nicholson och Morgan Freeman (you gotta lov'em!) som bägge två har cancer med högst ett år kvar att leva. De skriver tillsammans en "bucket list", en lista över saker att hinna göra innan de dör. De hoppar fallskärm, reser runt i världen och slösar inte bort en dag. Till slut får man såklart också läxan att det är nära och kära som är det viktigaste här i livet.

Om ni inte redan sett den rekommenderar jag den varmt!

Förresten har jag varit på bra humör idag. Vissa morgnar är trevligare att vakna upp till än andra, ibland kan det vara så enkelt.

Inget direkt innehåll

Nu sitter jag i sängen men datorn i knät och en stoor godispåse bredvid mig.

Tanken var att åka till Ikea en sväng men köerna där var alldeles för långa så vi åkte vidare till lågprisgodisaffären. Jag har inte varit där förut men det var ju jättebra! Allt godis var uppmärkt så man såg vad det var för nåt. Jag hittade blått spaghetti som jag inte sett på år och dar, så det var lite nostalgi. (Supergott är det ju inte egentligen...) Tyvärr kräktes en liten kille ett par gånger bland godiset men då var vi i stort sett klara. Det såg ju helt plötsligt inte lika gott ut längre då...

Om vi tar oss i kragen blir det bio i helgen. Den där nya där Brad Pitt blir yngre istället för äldre. (Kommer inte ihåg vad den heter och Internet strular så kan inte söka på det.) Burn After Reading skulle vi också se men det blev ju aldrig av, så det återstår att se hur det går denna gång.

Hjälpa M att flytta möbler inför tapetsering ska jag i alla fall göra!

En onsdag som alla andra

Idag gick jag till ICA och köpte fiskgratäng att ha till lunch. Gick ut tidigt till microvågsugnarna eftersom den skulle stå inne i 7 minuter. *Pling* sa det sedan varpå jag tog ut den ur micron och stjälpte ner den i soporna.

Så himla onödigt.

Men nu är jag hemma och det där är glömt. Sofie har just gått efter att ha hämtat bilnyckeln för att kunna åka och fixa nollevin och snart kommer förhoppningsvis Baby Boy hem från Stockholm.

Imorgon är det premiär för andra säsongen av Hjärnstorm på SVT2. Hoppas det blir lika intressant som förra säsongen, och som hans böcker. För de som inte vet är det Henrik Fexeus som är programledare (och författare). Han kallar sig tankeläsare och är expert på kroppsspråk och andra knep för att påverka sin omgivning. (Ingen magiker med andra ord.)

Ruggigt intressant, det hela.

Variation

Tjo!

Jag ber om ursäkt för att bloggen ändrar design litegranna nu. Kanske är jag klar, kanske blir det mer experimenterande. Jag har just förstått mig på html css-kodningen och har roat mig en del.  =)

Men nu är det dags för marängtårta!

En bild till

Det här låter ju inte bra! INGEN ska komma och försöka ta över MIN shopping!!!  ;-)
Måndag igen imorgon. Första riktiga jobbveckan. Kanske dags att sluta drömma och ta tag i verkligheten nu då..?

Points of view

Jag rensade hårddisken och hittade denna underbara bild som jag hade glömt bort:

Usch

Sista dagen på jullovet... Jobbet känns väldigt avlägset och jag har just nu ingen lust att bekanta mig med det igen. Men att jag lyckats koppla bort det i ett par veckor har säkert varit väldigt nyttigt! Förhoppningsvis blir det nya friska tag framöver, det är mycket som ska hinnas med.

Apropå ingenting så är det trist att det inte går att skriva om vad som helst i bloggen. Det är en del skilda grupperingar i min tillvaro som jag ibland inte vill ska få riktigt samma information. Dessutom vill jag ju egentligen ha bloggen som en dagbok att kunna gå tillbaka i och läsa om hur jag hade det vid den och den tidpunkten, vilket inte funkar så bra när alla och envar ska kunna läsa det. Jag borde kanske ta och anteckna mina tankar i ett block att lägga undan i en byrålåda istället. (Men det är inte lika kul...)

Den här vill jag ha:Det finns så sabla många snygga klockor. Synd bara att alla är koncept... Eller svindyra.

Åldras med grace

En modell - sex olika åldrar. Coolt vad man kan göra med små medel. Check it out. 


Två farväl

=( 

Nu har vårt Hemköp gått i graven... Tur att jag hann köpa mig en sista påse honungsrostade jordnötter.

Igår blev det även en spontan avskedsmiddag med Bilbo som åker utomlands om en vecka. Jaja, månaderna går ju fort...

2009


RSS 2.0