Örebroaktiviteter

Jag hade semester igår! Jag tog ledigt för att aktivera mig litegrann med min familj som kom upp och hälsade på. Det blev en riktigt bra dag. Se här:

- Sovmorgon.

- Två förmiddagsfikan, ett med marängtårta och ett med glass.

- Gocart med Pappa, bror och A. Mamma vågade inte. =)

- Slottsvisning med roligt skådespel.

- Mer glass.

- En tur till kalkbrotten, utan badkläder men med kamera.  

- En promenad i den ljuva sommarkvällen.


Denna dag har inte varit lika bra men den ljusnar kanske med lite sockervadd på stan på väg hem. =D


En lärdom

Alla människor kommer med bagage och en mer eller mindre komplicerad självbild, det är inte något som är förbehållet en själv. Alla har så otroligt mycket mer under ytan än vad första intrycket kanske ger sken av. Jag ska se till att inte utgå ifrån att alla andra är lyckliga och har en mycket sundare inställning till saker och ting än vad jag har. Jag kan påverka andras liv i samma mån som de kan påverka mitt. "Behandla andra som du själv vill bli behandlad" är en levnadsregel som inte kan överskattas och som jag verkligen vill leva efter.

För övrigt: Ska jag ta det som ett tecken att det blev världens oväder när jag till slut kapitulerat för värmen och gått med på att för första gången på tre somrar åka och bada?

Rekreation

Igår hade jag en sån där perfekt stund som man önskar kunde fortsätta i evighet. Sommar och sol, varmt men inte för varmt. Ligga på en filt i skuggan med någon man tycker om, lyssna på syrsorna, titta på alla blommor som fortfarande blommar, tänka på ingenting. Helt underbart. Så ska livet vara.

Tyvärr fortsatte det inte i evighet. Men idag är det fredag så snart är det helg! Då ska jag allt se till att hinna med fler sådana stunder. Att ligga och läsa en bok utomhus är ett simpelt men otroligt välgörande sommarnöje. Jag ska iväg till några vänner också, vilket såklart alltid är trevligt, men lugn och stillsam tid för sig själv ska inte underskattas.

Fredag

Nu har de sista två rävarna tagit semester, de var på strålande humör idag. Nästa vecka blir det därför bara jag och vårt senaste förträffliga tillskott kvar i korridoren. Då tror jag att jag ska sätta på lite Nine Inch Nails på kontoret faktiskt.

Idag har jag hittat tv:n jag vill ha till ett riktigt bra pris. Eftersom jag ÄLSKAR studsbollsreklamen bara måste jag ju ha en Sony Bravia of some sort. En bonus är ju att de också ska vara riktigt bra.  ;-)  Frågan är bara om jag kanske borde vänta ett tag. Det kan ju faktiskt komma bättre/billigare alternativ under de två månaderna som är kvar tills jag behöver tv:n. Men det är ju så roligt att shoppa NU!

För övrigt är det hunger som är aktuellt, nu blir det därför det tredje målet kebabrulle i rad. Det är det som är praktiskt med att vara liten i maten - en rulle räcker väldigt långt.

Nonsens

Ikväll har jag en lugn, ensam hemmakväll. Den första på väldigt länge. Jag har diskat men inte strukit och nu tar jag det lugnt till lite musik. Musik var också länge sedan, det blir mest när jag kör bil. Men nu har jag Instant Repeater '99 i högtalarna och trivs förträffligt med det.

Jag lyssnar och låter tankarna vandra.

Jag tänker på min allra käraste syster som jag vill träffa och krama.

Jag tänker på min mor och min far som är helt underbara föräldrar.  

Det är också skönt att inte tänka på någonting.

Ikväll har jag också läst igenom hela min blogg från april -07 och framåt. Bloggen är verkligen en jättebra dagbok, i alla fall för sådana som inte kommer sig för att ta upp pennan annars. Jag kom ihåg vad jag tänkte när jag skrev de flesta inlägg. Det enda jag inte kan påminna mig om är vad jag menade när jag skrev "Ta nu en kanelbulle" som avslutningsfras nån gång förra sommaren. Det var en konstig uppmaning. Jag antar att det fanns en tanke bakom.

Nu väntar jag bara på att en viss person ska ringa mig innan jag somnar. Ja, jag vet att klockan bara är nio. Men vi måste ju hinna prata lite också.

Det blev ett ganska långt inlägg för att bara bestå av nonsens.


Måndag

Jag åkte gocart igår. Jag trodde att det skulle vara läskigt men det var det inte, det var enbart svinroligt! Det där kommer jag att göra fler gånger, helt klart.

Även i övrigt var det en "fartfylld" helg, likt hela tillvaron nu för tiden. Jag måste ta mig tid för mig själv, jag hänger inte med i allt som händer. Inte undra på att det känns som ett enda kaos inombords.

Men lugnet får vänta till någon annan gång, denna vecka är fulltecknad.

(Idag har jag inte nynnat någonting alls på Yellow submarine, låten från helvetet, idag sjunger jag I just don't know what to do with myself, White Stripes version.)

På landet

Jag trodde att jag skulle vara heldeppig ikväll. Men det är jag inte.

Efter jobbet idag åkte jag till ex-svärföräldrarnas gård i Surahammar för att hämta mina däck och säga hejdå. Jag hade fruktat att det skulle bli lite småkrystat och enormt sorgligt men istället blev det umgänge och skratt, kvällsmat ute i solen, jordgubbar med grädde och en stunds bokläsning i kvällsbrisen. Det kändes inte som att det var sista gången jag var där. Jag älskar stället och eftersom jag är varmt välkommen dit när jag vill kommer jag nog utnyttja deras gästfrihet någon mer gång i sommar.  

Så nej, jag är inte så deppig.

Nuläget

Igår var jag på fest på Nygatan, min framtida hemmagata! Jag var medbjuden till gänget som skådespelar på slottet i sommar. Jag inser att jag valde fel slottsvisning förra året, de humoristiska visningar som dessa människor bjuder på hade varit mycket roligare att se. Jag får gå igen helt enkelt. 

Gårdagen var trevlig på flera sätt. Att från helt oväntat håll få höra en massa negativa saker om en person jag älskar att tycka illa om var helt klart trevligt. Jag lägger ihop allt som hänt och allt som sagts de senaste veckorna och känner hur en massa sår i själen och i självförtroendet läks! Tyvärr resulterar denna veckas slutsatser också i en negativ bild av en person som jag definitivt inte älskar att tycka illa om. Det är tråkigt.

Jaja.

Idag blir det fika på stan efter jobbet. Det ser jag fram emot. Jag vill inte vara på jobbet nu när det är fint väder och det stora projekt jag jobbat med hela våren äntligen nått i mål. Jag vill fira med glass och vänner!

Helgen

I helgen kom Sofie och hälsade på mig i hennes lägenhet. Nice! Vi såg Sex and the city, shoppade och slappade i det vackra vädret. En perfekt helg. =)

På stan hittade  jag faktiskt precis det jag behövde, det är ett mirakel! Jag köpte två toppar, ett par jeans och ett par capri. Jag tog riktigt riktigt tajta byxor den här gången. Dessa ska banne mig inte bli säckiga i häcken! (Dessutom är det ett nyttigt akrobatikpass när jag ska ta på och av dem...)

Nu ser jag fram emot resten av veckan, med det utlovade varma vädret, så att jag kan använda alla andra somriga nyinköp jag gjort den senaste tiden. Sommaren är ju en modehöjdpunkt, och så har man fått ha vår- och höst kläderna hela tiden hittills! Fel fel.

(Förresten. Helena - tack för bilderna på ert ofödda barn. Det var magi, ren magi.)

RSS 2.0